Proizvodnja

KONTINUIRANO RADIMO NA UNAPREĐENJU PROIZVODNJE

Devedesetih godina, početkom raspada nekadašnje države, smanjilo se tržište i gotovo zaustavila prodaja na tim područjima, ali je već u pripremi bio novi proizvod – vrećice za pakiranje. Proizvodnja se još uvijek odvijala u garažnim prostorima obiteljske kuće. Kako je rastao obim posla, tako je 1988. godine izgrađeno novo postrojenje kao baza sadašnjeg pogona za preradu plastike. Nabavljena je oprema za izradu folija te moderniji strojevi za izradu vrećica. Proizvodni program bio je vrlo interesantan te je postojala uvijek potreba za većim prostorom i novim tehnologijama, te su tako redovito nabavljani moderniji i brži strojevi za izradu vrećica, strojevi za tisak, linije za proizvodnju folija. Stari program se počeo napuštati i više se polagalo pažnje na specijalizaciju u proizvodnji folija i vrećica koje su i danas glavni proizvodi.

Tijekom godina izgrađene su još dva proizvodna pogona, tako da trenutno ona zauzimaju ukupno oko 1000 metara kvadratnih zatvorenog prostora i još toliko prostora za vanjsko skladištenje materijala. Instalirano je pet linija za ekstruziju različitih kapaciteta, četiri varilice za vrećice, tri stroja za tisak, linija za regeneraciju što omogućuje proizvodnju bez otpada štetnog za okoliš.

 

PROIZVODNI PROGRAM SASTOJI SE OD PROIZVODNJE LDPE FOLIJA I VREĆICA

 

  • LDPE folije – za pakiranje, omatanje, termoskupljajuće, stretch, poljoprivredne, građevinske folije
  • VREĆICE – svih dimenzija po narudžbi (vreče za smeće, vrećice za zamrzavanje, trgovačke vrećice, vrećice s tiskom)
  • TISAK na folije i vrećice u 4 boje
  • PAPIR – papirnate vrećice, papir klubučni i havana, celofan prozirni i srebrni u listovima
  • PRIBOR ZA PAKIRANJE (PP trake, ljepljive trake, spojnice, vezačice, plinski uređaji za pakiranje)

Ekstruzija

  • U proizvodnom pogonu ekstruzije instalirano je 5 linija za ekstruziju i 2 stroja za flexo tisak. U mogućnosti smo proizvesti foliju od 100 mm do 2500 mm u listu što je najšira folija koja se nudi u Hrvatskoj.

Konfekcioniranje – izrada vrećica

  • U proizvodnji su instalirane su 4 varilice za izradu vrećica. Na njima se izrađuju sve vrste vrećica po narudžbi, vrećice za domaćinstvo, vreče za smeće, industrijske vreče, vrećice s tiskom.

Regeneracija otpada iz proizvodnje

  • Tijekom proizvodnje nastaje i otpad prilikom pokretanja strojeva ili mijenjanja dimenzija. Ukupan otpad preradi se u stroju za regeneraciju i vraća natrag u proizvodnju. Na taj način materijal se iskoristi u cijelosti.